KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

Untitled

Poklonjenje moštima Sv. Petke

sa posetom rudniku soli Prajd i kanjonu Bikaz
5-8. oktobar 2017.

 

 • 01-sihastria-iarna-2012
 • 04t4371
 • 05-Manastirea-Neamt
 • 10
 • 10551624
 • 12.03.2008
 • 123
 • 20172631
 • 53302578
 • 6
 • 6ddbc6dd79033121689e83352b2a8b61
 • b011d5121dadf776b83bdaf48232d48e--royalty-free-stock-photos-secret-life
 • bicaz-canyon
 • bicaz-lake-romania-full-hd-nature-wallpaper
 • trei-ierarhi1

1. dan: Polazak u 17 h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 19 h iz Beograda (sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu, preko puta otvorenog tržnog centra – tzv „buvljak", ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Putovanje Đerdapskom klisurom.

2. dan: Nastavak putovanja u Rumuniji. Ruta: Drobeta-Turnu Severin – Krajova – Pitešti. U jutarnjim časovima dolazak u Bukurešt. Panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, Palata pravde, Palata Parlamenta... Poseta Patrijaršiji.
Nastavak putovanja ka Jašiju. Dolazak u Jaši u poslepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Posle kraćeg odmora, obilazak starog jezgra grada sa Gradskim trgom i Palatom kulture koja je danas Muzej regije. Poseta crkvi Sv. Nikole iz XV veka, najstarijoj crkvi u Jašiju, čiji je ktitor moldavski knez Štefan ćel Mare (Stefan Veliki), najznačajnija ličnost moldavske istorije (inače kanonizovan). Poseta i čuvenoj crkvi Tri Jerarha iz XVII veka, koju je podigao knez Vasile Lupu i u koju su prvobitno bile položene mošti Sv.Petke. Obilazak Saborne crkve Mitropolije Moldavije i Bukovine, u kojoj se od XIX veka, kada je sagrađena, nalaze mošti Sv. Petke. Ako stignemo dok je pristup dozvoljen poklonjenje moštima svetiteljke. Slobodno veče. Noćenje.

3. dan: Doručak. Jutrenje u Sabornoj crkvi Mitropolije Moldavije i Bukovine u Jašiju. Ponovno poklonjenje moštima svetiteljke. Napuštanje hotela. Polazak iz Jašija. Ruta: T'rgu Frumos (Târgu Frumos)  Paškani (Paşcani)  T'rgu Njamc (Târgu Neamţ). Dolazak u manastir Njamc (Neamţ) iz XIV veka, zadužbinu kneza Petrua Mušata (Petru Muşat). Nakon toga, poseta manastiru Sihastrija (Sihăstria), u kojem je živeo starac Kleopa (u manastiru se nalazi grob velikog duhovnika). Nastavak putovanja atraktivnim kanjonom reke Bikaz sa foto pauzama na sredini kanjona i kod Crvenog jezera.
Dolazak u mesto Georgeni. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan: Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za rudnik soli Prajd. Poseta rudniku. Nastavak putovanja ka mestu Korund koje se smatra centri grnčarstva u Rumuniji.. Slobodno vreme na pijaci. Polazak za Srbiju. Ruta: Medijaš – Sibiu - Deva – Temišvar. Povratak u Beograd, odnosno Novi Sad do 24h.

CENA ARANŽMANA: 150 € (u 3 rate, u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Credit Agricole banke; 40% prilikom rezervacije; ostatak najkasnije 7 dana pre polaska na put ili u dve mesečne rate, čekovima ili administrativnom zabranom, bez uvećanja)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio- i video-opremom);
- smeštaj u hotelu „Moldova" *** u Jašiju i u hotelu , u hotelu „Astoria" *** u mestu Georgeni, na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto), evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe; smeštaj je moguć i u nekim drugim hotelima iste kategorizacijete; tačni nazivi hotela biće objavljeni 15 dana pre polaska na put.
- razgledanje Bukurešt i Jašija;
- ulaznicu u ckvu Sv. Tri Jerarha i rudnik soli Prajd;
- usluge vodiča/pratioca agencije „Karpati".

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: međunarodno putno osiguranje (540 din.)

POPUSTI I DOPLATE:
- deca do 4 godine besplatno;
- deca do 4-12 godina ostvaruju popust 30% od cene aranžmana u zajedničkom ležaju;
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem ostvaruje popust 10 € po noći (20 €);
- doplata za jednokrevetnu sobu 15 € za jednu noć (30 €).

Napomene:
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

CENA JE FORMIRANA NA BAZI 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA KORIGUJE CENU ARANŽMANA, DA ODGODI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE „KARPATI".

Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46, kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306, Licenca OTP br. 426/2010.
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ; www.karpati.co.rs

Štampa