KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

Untitled

Poklonjenje moštima Svete Petke

SA IZLETOM U MOLDAVIJU I POSETOM OSLIKANIM MANASTIRIMA BUKOVINE
Termin: 27. april-3. maj 2018.

 • 117599_catedrala-mitropolitan-iasi
 • Iasi-Romania
 • Kisinjev-Moldavija
 • Stefan Kisinjev
 • Stefan
 • arbore
 • art museum
 • bicaz-lake-romania-full-hd-nature-wallpaper
 • catedrala-mitropolitana-iasi-metropolitan-cathderal-christian-orthodox-romanian-churches-jassy2
 • cluj-napoca
 • crkva sv Nikole
 • crveno jezero
 • grad-kisinjev-moldavija-7
 • iasi_catedrala
 • kisnjev trijumfalna kapija
 • manastir Voronec
 • milestii-mici
 • museum
 • palace-of-culture-iasi-1-brasov-travel
 • palata kulture jasi nocu
 • trei-ierarhi1

27.04.: Polazak u 17 h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 19 h iz Beograda (sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu, preko puta otvorenog tržnog centra – tzv „buvljak", ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Putovanje ka Rumuniji.
28.04.: Nastavak putovanja u Rumuniji. Ruta: Temišvar – Deva – Sovata... U jutarnjim časovima dolazak u banju Sovata. Kratka pauza za odmor.
Nastavak putovanja ka Jašiju atraktivnim kanjonom reke Bikaz sa foto pauzama kod Crvenog jezera i na sredini kanjona.
Dolazak u Jaši u poslepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Posle kraćeg odmora, obilazak starog jezgra grada sa Gradskim trgom i Palatom kulture koja je danas Muzej regije. Obilazak Saborne crkve Mitropolije Moldavije i Bukovine, u kojoj se od XIX veka, kada je sagrađena, nalaze mošti Sv. Petke. Ako stignemo dok je pristup dozvoljen poklonjenje moštima svetiteljke. Slobodno veče. Noćenje.
29.04.: Doručak. Jutrenje u Sabornoj crkvi Mitropolije Moldavije i Bukovine u Jašiju. Ponovno poklonjenje moštima svetiteljke. Poseta crkvi Sv. Nikole iz XV veka, najstarijoj crkvi u Jašiju, čiji je ktitor moldavski knez Štefan ćel Mare (Stefan Veliki), najznačajnija ličnost moldavske istorije (inače kanonizovan). Poseta i čuvenoj crkvi Tri Jerarha iz XVII veka, koju je podigao knez Vasile Lupu i u koju su prvobitno bile položene mošti Sv. Petke. Noćenje.
30.04.: Doručak. Fakultativni izlet u Moldaviju. Dolazak u Kišinjev, glavni grad Moldavije. Razgledanje grada: Nacionalni muzej umetnosti smešten u tri zgrade sagrađene krajem XIX i početkom XX veka, Nacionalni muzej istorije, spomenik Štefanu Velikom i Svetom, jednom od najznačajnijih moldavskih vladara, Trijumfalna kapija, pravoslavna katedrala iz XIX veka... Slobodno vreme.
Polazak za Milešti Mici, gde se nalazi najveći vinski podrum na svetu dužine 200km (upisan u Ginisovu knjigu rekorda). Fakultativna degustacija vina. Kasno uveče povratak u Jaši. Noćenje.
01.05.: Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do oslikanih manastira Bukovine.
Prvo poseta crkvi Arbore iz XVI veka. Najveća vrednost malene crkve Arbore je scena Postanja, koja ukrašava njen zapadni zid. Freske crkve Arbore odlikuju pet tonova zelene pozadine, koja preovlađuje kao podloga, uz 47 tonova boja, među kojima su oker, ružičasta, crvena, žuta i plava.
Zatim poseta manastiru Voronec iz 1487. godine, poznat pod nazivom "Sikstinska kapela Istoka". Unutrašnje freske na zapadnom zidu manastira Voronec predstavljaju scenu Sudnji dan u pet delova, što je jedinstveno u svetu. Noćenje u Bistrici ili okolini.
02.05.: Doručak. Napuštanje hotela. Polazak ka gradu Kluž Napoka (Cluj-Napoca, mađ.: Kolozsvár), najveći grad Transilvanije (Erdelja) i najznačajniji kulturni centar erdeljskih Mađara. Razgledanje najužeg centra grada: Crkva sv. Mihaja (Szent Mihály), najstarija religiozna građevini u Klužu, podignuta u gotičkom stilu, tokom XIV i XV veka; spomenik ugarskom kralju Matiji Korvinu (Mátyás Király); rodna kuća Matije Korvina (ujedno najstarija laička građevina grada); Franjevačka crkva iz XV veka; Reformatska crkva; Saborna (rumunska) crkva; Nacionalni teatar...
Slobodno vreme. Polazak za Srbiju sa pauzom u gradu Alba Julija (Alba Iulia). Obilazak tvrđave tipa Vauban iz XVIII veka. Tvrđava se sastoji od sedam bastiona. Tvrđava je jedinstvena, kako u dekorativnim elementima tako i po lepoti šest vrata utvrđenja koja su jedinstvena u svim vojnim strukturama u Evropi. Nastavak putovanja Deva-Temišvar...
03.05. Povratak u jutarnjim časovima u Beograd i Novi Sad.

CENA ARANŽMANA: 190€ (u 3 rate, u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Credit Agricole banke; 40% prilikom rezervacije; ostatak najkasnije 7 dana pre polaska na put ili u dve mesečne rate, čekovima ili administrativnom zabranom, bez uvećanja)

POPUSTI I DOPLATE:
- deca do 4 godine besplatno;
- deca do 4-12 godina ostvaruju popust 30% od cene aranžmana u zajedničkom ležaju;
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem ostvaruje popust 10 € po noći (40 €);
- doplata za jednokrevetnu sobu 15 € za jednu noć (60 €).

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio- i video-opremom);
- smeštaj u hotelu „Moldova" *** u Jašiju na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak-švedski sto) i u hotelu „Coroana de Aur" *** u Bistrici, na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto), evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe; smeštaj je moguć i u nekim drugim hotelima iste kategorizacijete; tačni nazivi hotela biće objavljeni 15 dana pre polaska na put.
- razgledanje Bukurešta, Jašija, Bistrice, Kluž-Napoke i Alba Julije;
- ulaznicu u ckvu Sv. Tri Jerarha;
- usluge vodiča/pratioca agencije „Karpati".

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- izlet u Kišinjev (10€);
- degustaciju vina 25€ (minimum 25 osoba);
- međunarodno putno osiguranje (850 din.).

Napomene:
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

CENA JE FORMIRANA NA BAZI 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA KORIGUJE CENU ARANŽMANA, DA ODGODI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE „KARPATI".


Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46, kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306, Licenca OTP br. 426/2010.
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ; www.karpati.co.rs

Štampa