KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

fb

unnamed

Drakula tura - Nova godina 5 dana

(29. decembar 2019–2 januar 2020.)
5 dana – 2 noćenja
HOTEL 4* U CENTRU GRADA


29.12.'19: Polazak u 17h iz Beograda (sa glavne autobuske stanice), a u 19h iz Novog Sada (ispred železničke stanice). Vožnja ka Rumuniji preko Zrenjanina i Srpske Crnje. Nastavak putovanja: Temišvar (Timişoara) – Sibiu - Brašov (Braşov).

30.12.'19: Pre podne dolazak u Sinaju (Sinaia), mondensko mesto u Južnim Karpatima. Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš (Castelul Peleş), jednom od najlepših dvoraca Evrope, inače nekadašnjoj letnjoj rezidenciji Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para.
Dolazak u Bukurešt (Bucureşti), glavni grad Rumunije, koji nosi epitet „mali Pariz" (grad je nastao u XV veku, a njegov osnivač je Vlad Cepeš Drakula). Panoramsko razgledanje Bukurešta: Trijumfalna kapija, Palata Parlamenta (po površini druga građevina sveta)... Smeštaj u hotel. Noćenje.
31.12.'19: Doručak. Razgledanje najužeg centra grada, u kojem se nalaze Rumunski ateneum, bivša Kraljevska palata (danas Muzej umetnosti), Kraljevska zadužbina (danas Centralna univerzitetska biblioteka), bivše zdanje Senata, crkva Kreculesku (Cretzulescu)... Poseta Patrijaršiji.
Slobodno vreme u Bukureštu ili fakultativni izlet do jezera Snagov. Poseta manastiru Snagov, u kojem je sahranjen Vlad Cepeš Drakula.
Priprema za doček Nove godine. Doček Nove godine na trgu ili u parku u Bukureštu (uz muzički program i vatromet).Noćenje.
01.01.'20: Doručak. Napuštanje hotela u 9h.
Dolazak u Bran. Fakultativna poseta zamku Bran (Castelul Bran) iz XIII veka, u kojem je bio zatvoren kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš (Vlad Ţepeş), poznatiji kao Drakula (Dracula). Tokom prve polovine XX veka zamak Bran bio je, inače, rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunskog kraljevskog para (roditelja Marije, kraljice Jugoslavije).
Dolazak u Brašov (Braşov), centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva (Biserica Neagră) iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), stara gradska većnica... Slobodno vreme.
Polazak za Srbiju u večernjim časovima.
02.01.'20: Povratak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim časovima.

CENA ARANŽMANA:
FIRST MINUTE DO 01.11.2019. - 125€
REDOVNA CENA NAKON 01.11.2019. - 140€

NAČIN PLAĆANJA: u dinarskoj protivvrednosti prema srednjem kursu NBS; prilikom rezervacije uplaćuje se 40%, a ostatak:
- gotovinski najkasnije 15 dana pre polaska na put;
- čekovima ili administrativnom zabranom u 2 mesečne rate, bez uvećanja, poslednja rata 25.02.2020.
POPUSTI I DOPLATE:
- deca do 4 godine besplatno;
- deca od 4-12 godina ostvaruju popust 30% od cene aranžmana u pratnji 2 odrasle osobe (spavaju na pomoćnom ležaju);
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem) ostvaruje popust 20€ za 2 noći;
- popusti se ne mogu kombinovati;
- doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 45€ za 2 noći:

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio- i video-opremom);
- smeštaj u hotelu „Lev Or" 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe;
- razgledanje Bukurešta i Brašova;
- usluge vodiča/ pratioca agencije Karpati.
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- komplet ulaznica za sve objekte predviđene programom, sa uslugom vodiča (30€; mogu se uplatiti i pojedinačne ulaznice: dvorac Peleš (10€); zamak Bran (10€); manastir Snagov (10€);
- osiguranje putnika (640 din.).

Hotel "Lev Or"**** www.hotellevor.com nalazi se nedaleko od centra Bukurešta, u blizini Trga pobede. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Svaka soba ima TUŠ/WC, TV, telefon, klima uređaj, wi-fi... Nedaleko od hotela je i metro stanica.

Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Napomene:
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Ukoliko je nakon zaključenja ugovora došlo do promena na monetarnom tržištu ili promena u tarifama prevoznika, koje utiču na cenu putovanja, organizator ima pravo da, uz pisanu saglasnost putnika, poveća cenu.
Za ulazak na Bas-ove perone agencija će, pre polaska na put, poslati peronske karte svim putnicima iz Beograda.
OVAJ PROGRAM PREDSTAVLJA PREDUGOVORNO OBAVEŠTENJE.
Cenovnik 2 od 11.10.2019.

Program putovanja pod nazivom „Drakula-tura" deponovan je u Zavodu za intelektualnu svojinu kao autorsko delo T. A. „KARPATI" pod brojem A-368/06/1. Svako neovlašćeno organizovanje putovanja pod nazivom „Drakula-tura", „Velika Drakula-tura", „Bram Stokerova Drakula-tura" i pod drugim sličnim nazivima, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini slična putovanju „Drakula-tura", predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu zakonskoj odgovornosti i odgovarajućim zakonskim sankcijama.

CENA JE FORMIRANA NA BAZI 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA ODGODI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE „KARPATI".


Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46 kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306; MB: 08681686
Licenca OTP br. 426 od 26.02.2010.
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. WEB: www.karpati.co.rs

Štampa