KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

delta

ulazak u ro

Kipar

1. dan: 15.10.2021. (petak)
Skup na aerodromu oko 21.30h, 3 sata pre poletanja.
2. dan: 16.10.2021. (subota)
Poletanje 00.30h. Let do Larnake u trajanju od oko 3 sata. Avion sleće u Larnaku po lokalnom vremenu u 03.55h. Transfer autobusom i odmah po dolasku smeštaj u hotel. Hotel se nalazi u gradu Larnaka na peščanoj plaži u blizini centra grada (oko 20 minuta laganog hoda). Odmor.
Doručak. Nakon doručka, posle info sastanka, polazak turističkim autobusom u obilazak Larnake. Vožnja oko obližnjeg Slanog jezera i poseta džamiji Hala Sultan Tekeši. Nastavak do Kamaresa - starog akvadukta iz Rimskog perioda. Nastavak do centra grada i promenade na obali mora.
Povratak u hotel je individualni peške ili zajednički autobusom.
Slobodno vreme za kupanje na plaži ispred hotela. Večera. Noćenje.
3. dan: 17.10.2021. (nedelja)
Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i individualno razgledanje Larnake.
Večera. Noćenje.
4. dan: 18.10.2021. (ponedeljak)
Doručak. Polazak autobusom na fakultativni celodnevni izlet na planinu Trodos. Nudimo za putnike laganu a prelepu pešačku turu od mesta Pano Platares (900m). Pešačenje uređenom stazom, do vodopada Kataraktes dužine oko 3km pa nadalje autobusom do Trodos platoa (1724m), koji je turistička i planinarska raskrsnica puteva i staza. Vreme trajanja pešačke ture je oko 1 sat. Ko ne želi ili ne može da pešači odlazi autobusom do Trodos platoa. Ovaj plato je turistički centar sa pogledom na vrh planine Olimpus (1951m) i velikim brojem prodavnica suvenira i domaćih proizvoda, kao i restorana.
Nastavak autobusom do obližnjeg sela Prodromos. Individualni ručak u Taverni: Byzantio.
U nastavku obilazak starog i rustičnog vinskog sela Omodos na padinama Trodosa. Poseta selu i lokalnoj vinariji.
Povratak u Larnaku. Večera. Noćenje.
5. dan: 19.10.2021. (utorak)
Doručak. Polazak autobusom na fakultativni celodnevni izlet na istok ostrva do Rta Greko.
Prvo odlazimo do privremene granice – tzv. zelene linije. Obzirom da je u vreme Korona virusa nemoguće preći u Turski deo Kipra, zaustavićemo se na Vidikovcu sa koga imamo dobar pogled na deo Kipra na Turskoj strani gde se vidi takozvani Grad duhova Famagusta. Turistički deo grada sa velikim brojem hotela na obali mora napušten je 1974. godine i u tom delu grada danas niko ne živi. Vožnja pored i kroz zelenu liniju sa pogledom na Grad Duhova.
U nastavku vozimo se kroz turističko mesto Protaras do Rta Greko. Prvo pauza u mestu Protaras. A potom pauza kod crkvice na obali mora posvećena Svetim Kozmi i Damjanu.
Vožnja do grada Aja Napa. Odlazimo do manastira iz XVI veka koji su sagradili Mlečani, i Crkve Sv. Ane koja je u krugu manastira. Potom šetnja do gradske plaže i turističke luke.
Na kraju pravimo veliku pauzu na čuvenoj plaži Landa u jednom od najleših turističkih centara na Kipru Aja Napi. Kupanje i uživanje, kao i mnoga iznenađenja za učesnike.
Povratak u Larnaku. Večera. Noćenje.

6. dan: 20.10.2021. (sreda)
Doručak. Polazak autobusom na fakultativni poludnevni izlet do glavnog grada Nikozija. Prvo ćemo obići selo Kiti. Posetićemo crkvu Angeloktisti iz XI veka.
Nastavak puta do obližnjeg sela Lefkara, poznatom po zanatima: srebro i beli vez.
Nastavak vožnje do grada Nikozija. Nikozija je jedini glavni grad u Evropi kroz koji prolazi granična zelena linija. Poseta Grčkog južnog dela grada. Panoramsko razgledanje: bastion Mlečana iz XVI veka, najlepša gradska kapije Famagusta, Trg ispred Arhiepiskopije sa katedralom Sv. Jovana i Vizantijskim muzejom, Arheološki muzej, pešačka zona - glavna ulica Lidras. Slobodno vreme u centru grada. Market, individualno ručak.
Povratak u Larnaku. Slobodno popodne za kupanje u moru. Večera. Noćenje.
7. dan: 21.10.2021. (četvrtak)
Doručak. Polazak autobusom na fakultativni celodnevni izlet do turističkog mesta Pafos.
Prvo vožnja oko 40 minuta do obližnjeg turističkog grada Limasola, koji je drugi po veličini grad na Kipru i ima najdužu obalu sa turističkim sadržajima. Zaustavićemo se pored zamka Medival, muzeja engleskog kralja Ričarda Lavljeg srca, u kom se on oženio sa španskom princezom Berengerijom Navarsakom. U nastavku šetnja glavnom promenadom: ulicama Arhiepiskopa Makariosa i Sv. Andreja gde se nalazi većina prodavnica i noćnih lokala.
Prolazak autobusom pored tvrđave Kolosi, gde je u srednjem veku započeta proizvodnja čuvenog vina Komadanterija. U nastavku se vozimo pored antičkog grada Kurion (1200 god. p.n.e.). Zbog Korone poseta starom gradu trenutno nije dozvoljena.
Nastavak puta do lokaliteta Petra Tou Romiu gde se po legendi rodila iz morske pene Afrodita, boginja ljubavi. Pauza za kupanje pored stena na Afroditinoj plaži.
Nastavak puta i poseta gradu Pafos. Ovaj grad ima najviše spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Tu su katakombe Sv. Solomona, crkva Sv. Pavla, kraljevske grobnice. Tu je i stara luka Pafos i muzej-kuća boga Dionisija. Šetnja pored mora do tvrđave Medival. Individualno poseta obližnjem arheološkom lokalitetu Kato Pafos (ulaznica 5€), sa izvanrednim antičkim mozaicima. Market, individualno ručak. Povratak u Larnaku. Večera. Noćenje.
8. dan: 22.10.2021. (petak)
Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje, i individualno razgledanje Larnake. Napuštanje soba oko 12h. Večera.
Uveče fakultativno Kiparsko veče. Odlazak do farme magaraca. Za one koji idu na kiparsko veče, biće organizovan ručak u hotelu, umesto redovne večere. Povratak u hotel.
Oko ponoći transfer minibusom do aerodroma Larnaka. Po dolasku čekiranje za let.
9. dan: 23.10.2021. (subota)
Let za Beograd u 04.40h, u trajanju od oko 3 sata. Dolazak u Beograd po lokalnom vremenu je u 06.20h.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 560€
NAČIN PLAĆANJA: u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije.
Prilikom rezervacije uplaćuje se akontacija u iznosu od 100€, ostatak u mesčnim ratama, najkasnije 15 dana pre polaska.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- avionski prevoz na relaciji Beograd-Larnaka-Beograd sa uračunatim aerodromskim taksama;
- smeštaj u hotelu „Flamingo" *** u Larnaki, na bazi 7 polupansiona (doručak - kontinentalni, večera - švedski sto); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe;
- obilazak Larnake turistickim autobusom;
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom;
- usluge vodiča/pratioca

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- komplet fakultavnih izleta 190€ Napomena vodiča: Prava mera boravka
- ili pojedinačno fakultativne izlete po sledećim cenama:
- Trodos - 60€
- Nikozija - 50€
- Famagusta - 60€
- Pafos - 60€
Svi izleti se realizuju u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku.
Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 15 putnika. Obavezne su prijave u agenciji pre polaska na put. Uplata može biti izvršena u agenciji ili inostranom predstavniku na Kipru.
- "Kiparsko veče" – oko 35€ ( ako bude moguće zbog korone).
- međunarodno putno osiguranje sa kovidom dodatkom.

VAŽNA NAPOMENA: Državljanima Srbije je od 12.08.2021. dozvoljen ulazak na Kipar sa potvrdom o vakcinaciji ili PCR testom ne starijim od 72 sata.

Opis hotela:
Hotel "Flamingo" *** nalazi se na plaži. Sobe su dvokrevetne (telefon, televizija, sopstveno kupatilo...). U sastavu hotela su restoran, bar, konferencijske sale... Potrebno poneti engleski adapter za struju.

Napomene:
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Ukoliko je nakon zaključenja dogovora o putovanju došlo do promena na monetarnom tržištu ili promena u tarifama prevoznika, koje utiču na cenu putovanja, organizator ima pravo da, uz pisanu saglasnost putnika, poveća cenu.
VAŽNA NAPOMENA: Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane pandemijom Covid-19 ili iz drugih objektivnih razloga, može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje se tiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta, načina usluživanja obroka, odsustva pojedinih sadržaja u hotelu, pravila za prelazak granica i sl. što molimo da imate u vidu.

OVAJ PROGRAM PREDSTAVLJA PREDUGOVORNO OBAVEŠTENJE.
CENA JE FORMIRANA NA BAZI 20 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA ODGODI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE „KARPATI".
Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46 , kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306; MB: 08681686
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; Mob.: 063/185 16 07;
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; www.karpati.co.rs

Štampa