KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

Untitled

Grac i Maribor

Termin: 9-12. novembar

Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja, a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graza je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova. Grac je takođe poznat po velesajmu koji se održava svakog proleća i u jesen.
Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Riegesburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma uspešnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaovca). Oko fabrike se na 27 ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.
Maribor je drugi po veličini grad od 11 opština u Sloveniji. Predstavlja regionalno središte pokrajne Štajerske, koja se zapravo većim delom prostire u Austriji. Leži na reci Dravi, na mestu gde si sastaje planinski masiv Pohorje, Dravsko polje I planina Kozjak. Obrazovni centar i sedište mariborske nadbiskupije. Veći urbani centar je Grac u Austriji, koji se nalazi na 60 km od Maribora.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan: Polazak iz Beograda oko 21h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja). Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji uz kratke usputne pauze za osveženje.

2. dan: Dolazak u tržni centar Shopping City SEIERSBERG, koji se nalazi u blizini Graca, sa preko 250 prodavnica, poznatih robnih marki (ističemo brend PRIMARK) Putovanje produžavamo do Graca. Smeštaj u hotel. Oko 15h fakultativan polazak ka gradu Riegesburgu gde se nalazi poznata fabrika čokolade Zotter i gde je predviđen specijalno osmišljen obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolade, u trajanju od sat vremena. Nakon obilaska slobodno vreme za obilazak Eko farme koja se nalazi u sklopu fabrike. Povratak u Grac. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan: Doručak. Napuštanje hotela. Zajednički obilazak grada uz pratnju vodiča u trajanju od otprilike 1,5h. Nastavak putovanja prema Mariboru. Po dolasku u Maribor, upoznavanje sa centrom grada i razgledanje u pratnji vodiča. Slobodno vreme do popodnevnih časova kada je predviđen polazak za Beograd.

4. dan: Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA: 99€ SNIŽENO 75€
- DOPLATA ZA 1/1 SOBU 35 EVRA
Cena za dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) 70 evra u zajedničkom ležaju dete do 6 god.ostvaruje popust 40%.

Polazak iz Novog Sada doplata 10€ za transfer ulaz Ruma (minimum 4 putnika).
Polazak iz Užica (gradski stadion), Čačka (železnička stanica), Kragujevca (TC Roda), Batočine - doplata za transfer 20€/ minimum 4 putnika.
Polazak iz Zrenjanina – doplata za transfer 20€/ minimum 4 putnika.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• prevoz autobusom visoke turističke klase(klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji;
• smeštaj u htl 3* u okolini Graca na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto);
• razgledanja prema programu Graca i Maribora;
• poseta tržnom centru SEIERSBERG www.shoppingcityseiersberg.at;
• usluge turističkog vodiča tokom celog putovanja;
• troškove ogranizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• individualne troškove;
• putno zdravstveno osiguranje (do 17 god – 270 din, od 18 do 70 god – 390 din, od 71 do 83 god – 810 din);
• fakultativna poseta Fabrici čokolade - 25€ odrasli, 20€ - deca do 12 god
(ulaznice za Fabriku i Eko farmu uključene u cenu ) min 25 pax OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI;
• stanična usluga 50,00 din za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji.
Način plaćanja:
- dinarski po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate za efektivu, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put,
- platnim karticama VISA,DINA, MAESTRO, MASTER CARD,
- 40% prilikom rezervacije, ostatak na 3 rate čekovima, realizacija čekova 10. ili 20. u mesecu
NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza,parking, vodiča, ulaznica, organizacije...Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

Opis smeštaja: Hotel 3* se nalazi u širem centru Graca, kategorije 3*. Sobe su 1/2 i 1/2+1 sa TWC. Hotel ima lobi bar, restoran...

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA.
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA
5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
ILI AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE
ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM.
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA.
__________________________________________________________________________________________

Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46, kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306
Licenca OTP br. 426/2010
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; Mob: 069/185 16 08
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; WEB: www.karpati.co.rs

Štampa