KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

Untitled

Biserna jezera Austrije sa festivalom narcisa

Salcburg - Volfgangze - Bad Išl - Halajn - Halštat - Bad Ausze

Termin 31. maj – 4. jun 2018.
Salcburg je četvrti po veličini grad u Austriji i leži na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima. Blizina Alpa jedna je od turističkih atrakcija, ali je ipak najpoznatiji po svojoj istoriji. Salcburg je rodni grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, a koji ima mnoštvo drugih atrakcija. Volfgangze (Wolfgangsee) je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto. U blizini je Sv. Gilgen gde se nalazi rodna kuća Mocartove majke. Bad Išl (Bad Ischl) je svojevrsna ciljna tačka pri poseti austrijskim jezerima i beleži dugu istoriju turističke destinacije. Habzburška princeza Sofija baš u Bad Išlu je izlečila neplodnost. Kasnije je njen sin, car Franja Josif I, svake godine tamo provodio svoja leta. Svakako ne propustite da probate čuvene išlere u najpoznatijoj austrijskoj poslastičarnici. Halštat (Hallstatt) se nalazi na samoj obali, u jugozapadnom delu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu, koji se proteže istočno od grada Salcburga. U ovoj regiji se nalazi i Halštat rudnik soli, najstariji na svetu. Uživaćete na 59. Festivalu narcisa u mestu Bad Ausze (Bad Aussee).
PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan 31.05. četvrtak Beograd
Polazak iz Beograda u 21h. Tačno vreme i mesto polaska biće poznato 2 dana pre putovanja.Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osveženje.

2. dan 01.06. petak Salcburg Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Helbrun palate i magičnih fontana, izgradjenih početkom XVII veka po nalogu princa Markusa Sitikusa kao letnja rezidencija, u podnožju planine Helbrun. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan 02.06. subota Vofgangze – Bad Išl
Doručak. Putovanje prema jednom od najlepših austrijskih jezera Volfgangze. Danas je to poznato turističko mesto zahvaljujući i tradiciji operete i slavnih hotela. Na Sv. Gilgenu se nalazi kuća Mocartove majke, a obići ćemo glavni trg, crkvu sv. Egidija, gradske većnice i stari hotel Post s oslikanom fasadom. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sv.Gilgen - Sv.Volfgang). Nastavak putovanja ka Bad Išlu. U gradskom središtu možete posetiti jednu od najslavnijih poslastičarnica Austrije "Zauner" i probati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po samom mestu. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolače. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 03.06. nedelja Halajn – Halštat – Bad Ausze
Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje ka Halštatu – poznatom jezeru i jednom od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture, rudnik soli. Slobodno vreme ili odlazak na festival narcisa u mestu Bad Ausze. U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja autoputem kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.

5. dan 04.06. ponedeljak Beograd
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA: 159 € sniženo 129€
Dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe ima popust 10€, doplata za 1/1 sobu 70€ (na upit).
DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA 10€/ minimum 4 putnika za transfer.
Polazak iz Užica (gradski stadion), Čačka (železnička stanica), Kragujevca (TC Roda), Batočine - doplata za transfer 20€/ minimum 4 putnika.
Polazak iz Zrenjanina – doplata za transfer 20€/ minimum 4 putnika.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
 prevoz autobusom visoke turističke klase(klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji;
 smeštaj u htl 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama u okolini Salcburga na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto);
 razgledanje prema programu;
 usluge turističkog vodiča/pratioca tokom celog putovanja;
 troškove ogranizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
 individualne troškove;
 putno zdravstveno osiguranje;
 fakultativnu vožnju brodićem (Sv. Gilgen - Sv. Volfgang – trajanje oko 40 min) 20€;
 obilazak Helbrun palate i magičnih fontana 15€;
 izlet na festival narcisa (prevoz autobusom, ulaznica za paradu) 20€.

NAČIN PLAĆANJA:
 dinarski po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate za efektivu, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put,
 platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD,
 40% avans, ostatak na 2 rate čekovima, realizacija 10. ili 20. u mesecu;

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika (minimum 35 pax po izletu). Cena obuhvata troškove rezervacije, prevoza,parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner. Zbog rezervacije i plaćanja unapred termina za fakultativne izlete u neophodno je da se izjasnite u agenciji prilikom sastavljanja ugovora, a plaćanje vršite na licu mesta vodiču.
Hotel Hafnerwift 3* nalazi se u Halajnu, 30min od centra Salcburga. Sobe su 1/2 i 1/2 + 1 sa TWC, TV, mini bar, telefonom. http://www.hafnerwirt.com/

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA.
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA
5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
ILI AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU
CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM.
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA.


 

Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46, kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306
Licenca OTP br. 426/2010
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WEB: www.karpati.co.rs

Štampa