KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

delta

ulazak u ro

Azerbejdžan

Cenovnik 1 od 17.04.2019.

06.09.: BEOGRAD – ISTANBUL – BAKU
Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla" dva sata pre poletanja. Poletanje 09.15h. Let avio kompanijom Turkish airlines do Istanbula u trajanju od oko 2,5 sata. Avion sleće u Istanbul po lokalnom vremenu u 12h. Nastavak leta za Baku u 17.15h (trajanje leta 3,5 sata). Sletanje u Baku po lokalnom vremenu u 21.05h. Transfer od aerodroma do hotela. Smeštaj u hotel. U večernjim satima organizovana šetnja centrom grada. Noćenje.

07.09.: BAKU
Doručak. Polazak na organizovano razgledanje grada, uz pratnju lokalnog vodiča. Obilazak starog jezgra Bakua – grada vetrova koji datira iz XII veka. Obići ćemo nekadašnje gradsko jezgro gde se nalaze brojne prodavnice miomirisnih začina, čajdžinice sa tradicionalnim čajem i poslasticama... Obići ćemo čuvenu Devojačku kulu, palatu Širvanšah, velelepne kapije i drevne zidine koje čuvaju tradiciju života azerskog naroda. Van zidina uživaćemo u modernim arhitektonskim čudima podignutim kao posledica nagle industrijalizacije i naftne revolucije. Na kraju opuštanje na obali Kaspijskog jezera.
U večernjim satima možemo organizovati posetu tradicionalnom restoranu, oprobati ukus azerbejdžanskih jela i doživeti energiju pokreta kojom zrače plesne grupe prestonice. Noćenje.

08.09.: BAKU
Doručak. Nastavak organizovanog obilaska grada Bakua, uz pratnju lokalnog vodiča. Republička zdanja u centru grada koje odišu evropskim šarmom poput zgrade Vlade Azerbejdžana na najvećem centralnom trgu Azadlik, potom zdanja Nacionalne opere i baleta, Filharmonije, graciozne fontane na Azneft trgu. Ovaj obilazak na kapijama orijenta karakteriše obilazak modernog Bakua koji je u konstantnoj izgradnji. Trg Nacionalne zastave, vitki neboderi ''Kule od plamena'', nova luka Port Baku kao i business soliteri i arhitektonska čuda poput Azerbejdžanskog kulturnog centra - Hejdar Alijev, Centralna Banka Azerbejdžana, arena ''Crystal hall'' u kojoj je održano takmičenje za pesmu Evrovizije 2012. godine... Povratak u hotel.Slobodno vreme. Noćenje.

09.09..: BAKU ILI FAKULTATIVNI IZLET U GOBUSTAN
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Gobustan, nacionalni park koji je pod zaštitom UNESCO-a, a koji krije tajne iz perioda nakon ledenog doba.
Rezervat Gobustan je muzej na otvorenom prepun neolitskih crteža. Stene, naselja, ukopi i naseljene pećine starosti suu od 5.000 do 40.000 godina. Imaćete prilike da vidite blatne vulkane. Gobustan je 2007. godine proglašen UNESCO-vom svetskom baštinom. Dobro očuvane skice prikazuju drevne populacije, muškarce u lovu na antilope i divlje bikove, žene koje plešu... U Gobustanu se nalazi preko 300 planinskih vulkana.
Povratak u Baku. Slobodno vreme. Noćenje.

10.09.: BAKU ILI FAKULTATIVNI IZLET KASPIJSKO MORE
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet sa kupanjem na Kaspijskom moru (organizacija ovog izleta zavisi od vremenskih okolnosti).
Ako volite odmor na plaži, nudimo Vam mogućnost čitavog dana na plaži. Sa svojim belim peščanim plažama, poluostrvo Abšeron je jedno od najatraktivnijih mesta za turiste. Ovo je raj sa plavom hladnom vodom, sa svojim noćnim klubovima i luksuznim vikend naseljima. Ovo je ono što čini poluostrvo Abšeron savršenim odmorom na plaži. U ovoj turneji ćemo posetiti Amburan Beach Club u blizini Bilgaha. Ovo mesto se nalazi 40km od Bakua. Deo narančastog peska ispunjen ležaljkama i suncobranima pored Kaspijskog mora čini prekrasno mesto za opuštanje. Kompleks ima bazene, kafiće, barove i restorane, kao i zimski vrt. Beach Club iznajmljuje opremu za vodene sportove, uključujući kajake i jet skije. Povratak u Baku. Noćenje.

11.09.: BAKU ILI FAKULTATIVNI IZLET JANAR DAG
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Janar Dag. Ovo je naveća znamenitost Abšeronskog poluostrva. Janar Dag (što znači "goruća planina" na azerbejdžanskom) je požar prirodnog gasa koji neprestano blista na padini na poluostrvu Abšeron. Plamenovi se šire u vazduhu 3m od tankog, poroznog sloja peska. Za razliku od blatnih vulkana, Janar Dag plamen gori prilično postojano jer uključuje stalan prodor plina iz podzemlja. Naučno objašnjenje je vrlo jednostavno: blizu površine zemlje su velike zalihe zemnog gasa koje se, u dodiru sa kiseonikom, pretvaraju u plamen.
Obilazak zaratustrijanskog hrama Atešgah, religijski hram nalik na dvorac koji je izgrađen blizu otvora iz kog izbija gas, odnosno plamen (mesto se naziva „večna vatra") i vekovima privlači poklonike verovanja u vatru. U obliku je četiri luka okrenuta prema svim stranama sveta sa centralnim svetilištem u sredini. Potiče iz II veka, kada su tim prostorima vladali Zaratustrijanci.
Povratak u Baku u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

12.09.: BAKU
Doručak. Slobodan dan. Slobodno vreme za samostalno istraživanje ovog prostranog i veoma čistog grada. Možete se prošetati Nizami ulicom, posetiti muzeje, kupovati suvenire... Noćenje.

13.09.: BAKU – ISTANBUL – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Let za Istanbul u 12.55h u trajanju od 3,5 sata. Avion sleće u Istanbul po lokalnom vremenu u 15.10h. Nastavak leta za Beograd u 18.45h, u trajanju od oko 2,5 časa. Dolazak u Beograd po lokalnom vremenu je u 19.25h.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 880€

NAČIN PLAĆANJA: u 9 mesečnih rata, u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Credit Agricole banke; prva rata 120€, preostale rate po 95€; poslednja rata se uplaćuje najkasnije 25.12.2019. Za rate nakon realizacije putovanja, deponuju se čekovi ili se potpisuje administrativna zabrana.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- avio kartu Beograd–Baku–Beograd sa uračunatim aerodromskim taksama;
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- 7 noćenja sa doručkom u hotelu "Diamond" 4* po lokalnoj kategorizaciji; dvokrevetne sobe; doplata za jednokrevetnu sobu 15€ po noći;
- razgledanje Bakua uz pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku (prevod obezbeđen);
- ulaznicu u Muzej tepiha;
- ulaznicu u Devojačku kulu;
- uslugu pratica agencije Karpati;

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- fakultativni izlet u Gobustan (40€; cena uključuje prevoz, uslugu lokalnog vodiča, taksu za boravak u nacionalnom parku);
- fakultativni izlet Janar Dag (30€; cena uključuje prevoz, uslugu lokalnog vodiča);
fakultativni izlet do Kaspijskog mora (30€; cena uključuje prevoz, usluge lokalnog vodiča);
troškove vize i obrade zahteva 23 USD (oko20€);
- međunarodno putno osiguranje (1150 dinara).

Opis hotela:
Hotel "Diamond" 4* (https://www.diamondhotelbaku.com/en) je udaljen 2,5km od centra grada. Hotel poseduje dvokrevetne sobe, restoran, konferencijsku salu, fitness centar, saunu. Svaka soba poseduje kupatilo, klima-uređaj.

VAŽNA NAPOMENA:
Za putovanje u Azerbejdžan, građanima Republike Srbije potrebna je viza.
Zahtev za dobijanje turističke vize (e-visa ili „ASAN visa") može se podneti aplikacijom na portal www.evisa.gov.az. Rok važenja turističke "e-visa" je do 30 dana i predviđena je za jedan ulazak. Izdaje se u roku od tri radna dana. Naknada za "e-visa" iznosi 20,00 USD i 3,00 USD za obradu zahteva, a plaćanje se vrši elektronski, pomoću Visa i Mastercard platnih kartica. Neophodno je posedovati pasoš sa rokom važenja koji mora biti najmanje tri meseca duži od datuma isteka "e-visa". U slučaju gubitka, "e-visa"se može ponovo štampati sa Portala ili e-mail. Cena vize nije uračunata u cenu aranžmana. Agencija će posredovati oko zahteva za izdavanje vize.
Važnost pasoša mora biti 6 meseci od datuma izlaska iz Azerbejdžana.

Napomene:
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u druge zemlje (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju određene zemlje.

OVAJ PROGRAM PREDSTAVLJA PREDUGOVORNO OBAVEŠTENJE.

 

CENA JE FORMIRANA NA BAZI 20 PUTNIKA.
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA ODGODI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE „KARPATI".
_______________________________________________________________________________________
Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46 , kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306
Licenca OTP br. 426/2010. MB 08681686
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; Mob.: 069/185 16 08;
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ; WEB: www.karpati.co.rs

Štampa