KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

Untitled

Prag i Bratislava

 • 35-jpg
 • 844842e6ae3a6fe89a0b62a86ca537f5_1_large
 • Karlovy_Vary_Czech
 • P6
 • Prag_01 (1)
 • Prag_VIVA
 • drezden3
 • drezden_2
 • karlovy-vary--ceska-republika-juergen-weiss
 • karlovy-vary
 • prag-drezden-karlove-vari-2423-1
 • prag-jesen
 • prag-u-jesen1
 • prag___narodni_divadlo_by_pingallery-d4av5fe

Termini u 2017. godini:
   5-10. decembar, 19-24. decembar
Termini u 2018. godini:
1-6. januar, 9-14. januar, 16-21. januar, 30. januar- 4. februar,
6-11. februar, 13-18. februar, 20-25. februar, 27. februar - 4. mart

Prag - magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva... Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom... Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program putovanja:

1. dan:
Polazak u 22h iz Beograda (sa parkinga preko puta Eurosalona/Home Centra kod glavnog ulaza za vozila na Beogradski sajam iz bulevara Vojvode Mišića), a u 23 h iz Novog Sada (ispred železničke stanice). Noćna vožnja preko Mađarske, sa usputnim pauzama radi odmora.

2. dan: U prepodnevnim časovima dolazak u Bratislavu, glavni grad Slovačke. Razgledanje Starog grada (slov.: Staré Mesto) na obali Dunava: Konkatedrala sv. Martina (Konkatedrála svätého Martina), Stara većnica (Stará radnica); Zdanje Slovačkog narodnog pozorišta (Slovenské národné divadlo; arh. Fellner i Helmer); Primacijalna palata (Primaciálny palác); Michalská kapija (Michalská brána)...
Nastavak putovanja. U popodnevnim časovima dolazak u Prag, prestonicu Češke. Smeštaj u hotel. Kratak odmor. Zajednički odlazak u centar grada radi upoznavanja grada i razmene novca. Mogućnost fakultativnog odlaska u nacionalni češki restoran. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan: Doručak. Razgledanje Praga, čiji je istorijski centar uvršten u svetsku baštinu UNESCO-a. Najpre odlazak na Hradčane (Hradčany; deo grada na levoj obali reke Vltave). Obilazak tamošnjeg Praškog dvorca (Pražský hrad): katedrala sv. Vida (Katedrála svatého Víta; monumentalna građevina iz X veka), s kapelom sv. Vaclava; stara kraljevska palata; Vladislavova dvorana; bazilika sv. Đorđa i Zlatna ulica, koja je sačuvala izgled iz XVI veka (posebna ulaznica). U nastavku razgledanja grada dolazak na Malostranski trg (Malostranské náměstí), na kojem je Crkva sv. Nikole. Prelazak Vltave Karlovim mostom, na kojem se nalaze Stara kula i spomenik Karlu IV. Dolazak Karlovom ulicom u Stari grad (Staré Město), najlepšu četvrt grada i prvobitnu lokaciju naselja. Razgledanje tamošnjeg Starogradskog trga (Staroměstské náměsti), na kojem se nalaze spomenik Janu Husu, Tinski hram (Týnský chrám) i čuveni astronomski sat Orloj. Potom šetnja do Novog grada (Nové Město; deo Praga mlađi, ali veći od Starog grada). Dolazak na Vaclavov trg (Václavské náměsti), na kojem su spomenik sv. Vaclavu i Nacionalni muzej. Slobodno vreme.
Nakon razgledanja predviđen je fakultativni izlet na krstarenje Vltavom uz ručak i panoramsko razgledanje. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan: Doručak. Slobodno vreme u Pragu ili polazak na celodnevni izlet u Drezden, grad u istočnom delu Nemačke, koji zbog svog kulturno-istorijskog značaja nosi naziv „Firenca na Elbi".
Povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan: Doručak. Slobodno vreme u Pragu ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u mesto Karlovi Vari (Karlovy Vary). Razgledanje ovog poznatog banjskog i turističkog centra, koji spada u najlepše srednjoevropske gradove. Grad je dobio ime po njegovom osnivaču, Karlu IV. Čuven je po svojim toplim izvorima i reci tople vode Tepla, ali i po filmskom festivalu i likeru Beherovka.
Posle podne povratak u Prag. Slobodno vreme u centru grada. Noćenje.
6. dan: Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Srbiju. Putovanje preko Slovačke i Mađarske. U kasnim večernjim časovima povratak u Novi Sad, odnosno Beograd.

TERMINI PUTOVANJAHOTELCENA PO OSOBISPECIJALNA PONUDA
05.12.-10.12.2017. SIGURAN POLAZAK Hotel Olympik Tristar 3* 99 € 89 €
19.12.-24.12.2017. SIGURAN POLAZAK Hotel Olympik Tristar 3* 99 € 89 €
* 01.01.-06.01.2018. PROŠIRENJE Olympic 3* 99 € /
09.01.-14.01.2018. Hotel 3* 85 € 69 €
16.01.-21.01.2018. Hotel 3* 85 € 69 €
23.01.-28.01.2018. Hotel 3* 85 € 69 €
30.01.-04.02.2018. Hotel 3* 85 € 69 €
06.02.-11.02.2018. Hotel 3* 85 € 69 €
13.02.-18.02.2018. Hotel 3* 85 € 69 €
20.02.-25.02.2018. Hotel 3* 85 € 69 €
27.02.-04.03.2018. Hotel 3* 85 € 69 €

 * NAPOMENA: Za polazak u terminu 01.01.2018 - 06.01.2018. Polazak je u ponedeljak, a povratak u subotu.

SPECIJALNA PONUDA - BROJ MESTA OGRANIČEN
Hotel 4*- Exe Iris ; Hotel 4*- Don Giovani NA UPIT

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom visoke turističke klase (sa klima-uređajem te audio- i video-opremom);
- smeštaj u Pragu, u hotelu sa 3* ili u hotelu 4*, na bazi 4 noćenja s doručkom (samoposluživanje); evropska kategorizacija hotela;
- razgledanje Bratislave uz pratnju vodiča – pratioca grupe;
- razgledanje Praga i Hradčana uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku;
- usluge pratioca grupe na putovanju;
- troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- troškove fakultativnih izleta i nenavedene ulaznice (večera u nacionalnom češkom restoranu – 12€; Krstarenje Vltavom uz buffet ručak (večeru) – 20€; izlet u Drezden – 30€; - izlet u Karlove Vari - 25€; minimalan broj putnika za realizaciju svih izleta je 25; u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, cena fakultativnih izleta podložna je promeni, prema uslovima lokalne agencije – ino partnera);
- međunarodno putno osiguranje putnika;
- individualne troškove putnika.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate,
- ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati,
- gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja, 
- čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate uz uvećanje od 2% mesečno u zavisnosti od broja rata (rate dospevaju svakog 10. u mesecu). Čekovi se deponuju odmah prilikom uplate avansa ili najkasnije u roku od tri dana od uplate avansa),
- platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro.

POPUSTI I DOPLATE:
- doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 3* - na upit;
- doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 4* - na upit;
- dete do 2 godine - besplatno (nema sedište u autobusu, kao ni poseban krevet);
- cena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 3* - na upit;
- cena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 4* - na upit;

OPISI HOTELA:
Hotel „Slavia"
www.slaviahotel.com smešten je u mirnom delu Praga, udaljen svega 3 km od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra SC Slavia Prag. Povezanost hotela sa centrom grada je odlična. Od hotela do centra grada može se doći za samo 15 minuta javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Hotel „Slavia" poseduje 95 jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne standardne sobe i 50 superior dvokrevetnih i trokrevetnih soba. Sve sobe su opremljene: kupatilom, tušem, WC-om, internet priključkom, TV-om i telefonom, a u superior sobama se nalazi jos i mini bar, sef i fen. Hotel Slavia ima dva restorana ukupnog kapaciteta 150 mesta, recepciju sa menjačnicom i sefom, prodavnicu suvenira, lobby-bar, internet salom, rent-a-carom, room service-om. U okviru hotela nalaze se mnogobrojni sportski otvoreni i zatvoreni tereni: odbojka na pesku, fudbalski tereni, tereni za mali fudbal, hokej, hokej na veštačkoj travi, ragbi teren, rukomet, atletski stadion, bazen, fitness centar, sauna, masaže i solarijum. Moguća organizacija sportskih turnira u vreme vikenda, kao i iznajmljivanje sportske opreme.


Hotel Don Giovani 4* www.hotel-prag.dorint.com smešten je pored stanice metroa Želivskeho (na liniji A), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Gostima su na raspolaganju spa centar (uz doplatu) i restoran u kome se služi bogat doručak na bazi švedskog stola. Sve elegantno uređene i klimatizovane sobe sadrže mini-bar i flat-screen TV sa satelitskim kanalima.Broj smeštajnih jedinica je 397.

Hotel Olympic 3* www.olympik.cz  udaljen je 200 m od stanice metroa Invalidovna (na liniji B), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Doručak je na bazi švedskog stola. Broj smeštajnih jedinica je 280. Sobe imaju mini-bar, TV, sef i sopstveno kupatilo.

Hotel Amedia 3* www.prague-eurohotel.com nalazi se na 500 m od Tržnog centra-Chodov i od stanice metroa Chodov (na liniji C). Do centra Praga stiže se za 20-tak minuta vožnje metroom. Broj smeštajnih jedinica je 204. Sobe su klimatizovane, svaka sadrži TV, prostor za sedenje, sopstveno kupatilo sa tuš kabinom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Top Hotel 4* www.tophotel.cz nalazi se pokraj autoputa br.1, 800m od Tržnog centra Chodov. Do centra Praga stiže se za 25 min vožnje javnim gradskim prevozom. Autobuska stanica se nalazi ispred samog hotela. Broj smeštajnih jedinica je 510. Sobe sadrže TV, telefon, sopstveno kupatilo. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Exe Iris 4* www.exeirishotel.com Moderan hotel izgradjen 2008.godine, nalazi se u okviru stadiona Slavija, poseduje 150 soba. Poseduje veliku kongres salu za preko 350 osoba, sopstveni restoran. U okolini hotela se nalazi i trzni centar Eden. Ima odlicnu povezanost sa centrom grada tramvajem, odakle se stize za 20tak minuta. Sve sobe poseduju: flat Sat TV, klimu, internet konekciju, mini bar, kupatilo, fen.

CENA JE FORMIRANA NA BAZI 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA ORGANIZATORA.


Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46 kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306
Licenca OTP br. 426/2010.
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. WEB: www.karpati.co.rs

Štampa