KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

Untitled

0000004824 l 0 XMp67G

Toskana

 

 

  • 7385120-facciata-della-chiesa-di-santa-maria-novella-a-firenze
  • Firenze_ponte-vecchio
  • Piazza_Signoria_square_Florence_Italy_1
  • Pisa
  • San Gimignano
  • italy-florence-cathedral-santa-maria-del-fiore
  • ponte-vecchio-florence-tuscany-italy

 

Preostali termini u 2018. godini:
 26. septembar-1. oktobar, 17-22. oktobar, 8-13. novembar, 5-10. decembar

Toskana je jedna od 20 regija Italije, nalazi se u njenom središnjem delu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka, Montekatini Terme, San Gimignano... Toskana ima bogato kulturno-istorijsko nasledje, koje se može videti po brojnim muzejima, galerijama, crkavama i trgovima... nadaleko je poznata po vinskim regionima i u njoj se proizvode najpoznatija vina Italije – Chianti Classico, Brunelo di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Vernaccia... Svi ovi faktori doprineli su da Toskana bude jedna od turistički najposećenijih regija u svetu...

PROGRAM PUTOVANJA
1. dan: BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 18 h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora...
2. dan: PIZA – MONTEKATINI TERME
Dolazak u Pizu u prepodnevnim satima. Po dolasku obilazak Trga čuda (Piazze dei Miracoli): Katedrala, Krstionica,  Krivi toranj – zvonik Katedrale... Slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska za Montekatini. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u Montekatiniju, jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.
3. dan: MONTEKATINI – FIRENCA (FAKULTATIVNO) – TRŽNI CENTAR (FAKULTATIVNO)- MONTEKATINI
Doručak. Nakon doručka predvidjen je fakultativni izlet u Firencu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenca, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svet Firenca ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse. U njemu su živeli i stvarali mnogi umetnici XV i XVI veka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelanđelo... Po dolasku razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Santa Maria Novella, Crkva sv. Lorenca, Kapela Mediči, Katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Đotov zvonik, Krstionica, Trg Sinjoria, Galerija Uffici, Ponte Vecchio... Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i odlazak u tržni centar. Slobodno vreme za kupovinu i nakon toga povratak u Montekatini. Noćenje.
4. dan: MONTEKATINI – SIJENA (FAKULTATIVNO) – SAN GIMINJANO (FAKULTATIVNO) – MONTEKATINI
Doručak. Nakon doručka predviđen je fakultativni izlet u Sijenu i San Giminjano. Po dolasku u Sijenu razgledanje grada: Crkva sv. Domenika, Trg Salimbeni, katedrala iz XII veka... U srcu Sijene nalazi se jedan od najlepših trgova Italije, poznat po Paliu - festivalu sa konjskim trkama. Nakon razgledanja odlazak na degustaciju toskanskih vina. Slobodno vreme sve do polaska za San Giminjano - mali srednjovekovni grad, sa dobro očuvanim gradskim ambijentom iz XIII i XIV veka. Po dolasku u San Giminjano razgledanje grada. Slobodno vreme sve do povratka za Montekatini. Noćenje.
5. dan: MONTEKATINI – BOLONJA
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela, polazak ka regiji Emilia Romanja i dolazak u njen glavni grad – Bolonju. Po dolasku obilazak grada: crkva sv. Frančeska, Neptunova fontana, Trg Maggiore, Bazilika sv. Petronija, Palata Archiginasio - prvobitno sedište bolonjskog univerziteta, Trg sv. Stefana... Slobodno vreme do polaska za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica.
6. dan: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima... Kraj putovanja.

TERMIN PUTOVANJACENA ARANŽMANASPECIJALNA
PONUDA
26.09-01.10. 139€ 129€
17-22.10. 139€ 129€
8-13.11. 139€ 129€
5-10.12. 139€ 129€

BROJ MESTA PO SPECIJALNOJ PONUDI OGRANIČEN
DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA 10€/ minimum 4 putnika za transfer.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,
- smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* u Montekatiniju.
- smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
- obilazak gradova prema programu putovanja,
- usluge vodiča – pratioca tokom putovanja,
- troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
- Fakultativne izlete

- Firenca i tržni centar- 25€;
- San Giminjano i Siena - 30€;
- obaveznu boravišnu taksu u Montekatiniju - plaća se na recepciji hotela – 1,50 € po osobi po danu za hotel 3*;
- individualne troškove putnika.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate;
- ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati;
- gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja;
- čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu). Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja;
- platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro;
- cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

POPUSTI I DOPLATE
- doplata za jednokrevetnu sobu - 40 €.

SMEŠTAJ U OPISANIM HOTELIMA (UKOLIKO U NJIMA NEMA MESTA, PUTNICI ĆE BITI SMEŠTENI U DRUGOM HOTELU ISTE KATEGORIJE I KVALITETA):
Hotel Vila Rita 3* - www.hotelvillarita.com; Ima 4 smeštajne jedinice – Resort, Flowers, Sede i Depandance, jedna pokraj druge. Par minuta šetnje hotel je udaljen od Banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 84. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Delizia 3* - http://www.hoteldeliziagenovese.it/; Smešten u neposrednoj blizini glavnog trga Montekatiniji i Banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 24. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Concordia 3* - http://www.albergohotelconcordia.com/; Nalazi se pokraj Banjskog parka sa lekovitim izvorima u mirnom delu Montekatinija. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Vintage 3* - http://vintage-hotel.it/en/; Nalazi se u neposrednoj blizini glavne železničke stanice u Montekatiniju. Broj smeštajnih jedinica je 27. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

NAPOMENE:
Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnicii po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima Organizatora putovanja.
Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 putnika da bi se isti realizovali.
U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
Raspred sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
ROK ZA PRIJAVU JE 7 DANA PRE POLASKA ILI DO POPUNE MESTA.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE ORGANIZATORA PUTOVANJA.

Štampa