KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

delta

ulazak u ro

Andaluzija

17.10.: Let za Malagu iz Budimpešte. Let: u 16.45h. Po sletanju (u 20.15h), transfer do Sevilje. Smeštaj u hotel. Noćenje.

18.10.: Doručak. Panoramsko razgledanje prestonice flamenka koje obuhvata neke od najvećih znamenitosti: Marija Luiza park, Trg Španije, kvart Santa Kruz, katedralu Giralda - treću po veličini na svetu... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Noćenje.

19.10.: Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Kordobu, grad smešten na reci Gvadalkivir, u podnožju planinskog venca Sijera Morena. Kordoba je do danas sačuvala autentičnu mavarsku urbanu arhitekturu. Razgledanje grada obuhvata Rimski most, posetu Meskiti - jednoj od najlepših džamija na svetu, kojoj su španski vladari promenili svrhu i pretvorili je u katedralu. Sledi obilazak starog gradskog jezgra, karakterističnog po kućama sa unutrašnjim dvorištima (patio), sinagoge i stare jevrejske četvrti. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje.
Polazak za Toremolinos. Po dolasku smeštaj u hotel. Noćenje.

20.10.: Doručak. Izlet za Granadu, najposećeniji grad Španije, u podnožju venca Sijera Nevada. Jedan od najvažnijih spomenika kulture u Evropi, utvrđenje Alhambra iz IX veka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava), nalazi se upravo ovde. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najlepših primera arhitekture tog doba. Poseta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dve sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife...Poseta Granadi obuhvata i obilazak stare arapske četvrti i vidikovac San Cristobal, odakle se pruža najlepši pogled na grad. Povratak u hotel. Noćenje.

21.10. Doručak. Slobodan dan ili zajednički odlazak lokalnim prevozom do Marbelje, mondenskog letovališta. Noćenje.

22.10.: Doručak. Izlet Ronda – Malaga. Ronda je poznata kao grad u kome je nastala današnja korida. Panorama jedne od najstarijih arena u kojoj se odvijaju borbe sa bikovima, šetnja starim centrom grada, panorama prelepog novog mosta. Nastavak putovanja za Malagu, rodnog mesta Pabla Pikasa i Antonia Banderasa. Malaga je drugi grad po veličini u Andaluziji, posle Sevilje. Panorama maravrske tvrđave Hibralfaro i palate Alkazaba iz XI veka, kvart Malageta, pešačka ulica Larios, katedrala, rimski teatar, Trg Mersed sa Pikasovom rodnom kućom... Povratak u hotel. Noćenje.

23.10. Doručak. Izlet za Kadiz, grad koji su osnovali Feničani na uskom poluostrvu dugom 10 km. Grad, koji je prosperitet doživeo otkrićem Amerike, razvio je brodogradnju, proizvodnju ribe i soli. Kadiz je izuzetno živopisan grad, gde se iznad malih kockastih kuća uzdiže zlatna kupola katedrale Nuova i koga je najbolje razgledati vožnjom kočijama s kraja na kraj. U centru je crkva San Filipe Neri gde je proglašen prvi ustav Španije 1812. godine, a u Muzeju likovnih umetnosti mogu se naći dela izuzetnih španskih majstora, kao što su Francisko de Zurbaran i Muriljo. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

24.10. Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Let u 20.50h Malaga-Budimpešta. Sletanje na aerodrom u Budimpešti u 00.10h.

CENA ARANŽMANA: 950€ (u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Credit Agricole banke, 200€ prilikom rezervacije, ostatak u 5 jednakih mesečnih rata; poslednja rata do 25.11.2018.)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- avionski prevoz sa uračunatim taksama Budimpešta-Malaga-Budimpešta; kompanija Ryan Air; u cenu avio karte je uračunat ručni prtljag do 8kg. Doplata za prtljag je 50€ prema trenutnom cenovniku.
- smeštaj u hotelima 3* ili 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom;
- transfer autobusom aerodrom-hotel-aerodrom;
- sva razgledanja prema programu (Sevilja, Kordoba, Granada, Alhambra, Malaga, Ronda, Kadiz);
- ulaznicu u Alhambru;
- usluge lokalnih vodiča za sve izlete;
- usluge pratioca agencije „Karpati".

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- transfer do Budimpešte i nazad. Cena povratnog transfera zavisi od broja osoba i kreće se od 50€;
- međunarodno putno osiguranje (970 din.).

CENA JE FORMIRANA NA BAZI 20 PUTNIKA.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar 48
Tekući račun: 330-15006949-46 , kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306
Licenca OTP br. 426/2010.
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. WEB: www.karpati.co.rs

 

Štampa